Nieuwe berichten over natuur, milieu en klimaat

01 AUG 2023 10:38 | ANP Persportaal

ANP Business maakte een selectie uit de persberichten en expertquotes op Persportaal die verband houden met klimaat en natuur. 

Wie de wonderen van de natuur wil zien, of UNESCO-erfgoed, hoeft niet ver te reizen. Op vrijdag 11 augustus vindt de aftrap plaats van de 76ste editie van de Bloemencorso Flower Parade Rijnsburg, dat op de lijst staat van immaterieel erfgoed van de VN-organisatie. Het thema dit jaar is ‘Wonderen van de natuur’. De officiële opening van de Flower Parade gebeurt door Mátyás Bittenbinder, bioloog en bekend van radio en tv

Piet Sprengers, manager Duurzaamheidsstrategie en Beleid bij de ASN Bank, schrijft over nabije vakanties. “We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om de schadelijke gevolgen van reizen te beperken. Ook de consument heeft daarin een rol. Maar de consument is niet verantwoordelijk voor het aanbod en heeft de minste invloed op een drastische verandering van het systeem”, schrijft hij in een exportquote.

De noodzaak laat dit zien in de uitkomsten van een onderzoek in Groenland. Daar krijgen drieteenstrandlopers in hun broedgebied in Groenland het steeds lastiger. Dat blijkt niet zozeer te komen omdat de lente daar door de klimaatverandering steeds vroeger begint, zoals vaak verondersteld, “maar wel omdat het seizoen steeds onvoorspelbaarder wordt”.

Het weerpatroon in Europa zit momenteel vastgeroest. Daarover schrijft meteoroloog Berend van Straaten van  Weeronline in een expertquote. Door een hardnekkige westelijke stroming van de Atlantische Oceaan is warm en zonnig vakantieweer in eigen land ver te zoeken

 

ANP Business selecteert elke werkdag persberichten en expertquotes van Persportaal die opnieuw aandacht verdienen.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws