Zes bijzondere accommodaties in Mecklenburg-Vorpommern

26 MRT 2024 09:35 | The Dutch & German Connection

Slapen in een scheepscontainer of in een kasteel

Voor vakantiegangers die hun vizier op Duitsland hebben gericht en een uniek verblijf zoeken, wordt het lastig kiezen. Van minihotel tot kasteel: hieronder worden zes heel verschillende, maar stuk voor stuk bijzondere accommodaties in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern uitgelicht.

De eerste vijf liggen op de langeafstandsfietsroute Berlijn-Kopenhagen. Dat betekent fietsen langs bossen, meren en velden van Berlijn tot aan de Oostzee - of verder. De route is in Mecklenburg-Vorpommern 260 kilometer lang, loopt voornamelijk over verharde fietspaden en rustige zijwegen, is bewegwijzerd en gemarkeerd met het speciale logo. De laatste accommodatie bevindt zich op het eiland Usedom in het uiterste oosten van Mecklenburg-Vorpommern.

Slube (c) Slube GmbH

1.     Nieuw: slube homes

Overnachten in de kleinste hotels van Duitsland, volgens de eigenaars: langs de fietsroute Berlijn-Kopenhagen, in het barokke stadje Neustrelitz en in Krakow am See, liggen twee innovatieve en duurzame slube homes. Deze unieke minihotels zijn compact maar van alle gemakken voorzien, vrijstaand en met een self-checkin. Het concept heeft in 2023 de Toerismeprijs Mecklenburg-Vorpommern gewonnen en maakt deel uit van het aanbod van ‘Bett+Bike’, het keurmerk van de Duitse fietsersbond. Een andere slube is er in Greifswald aan de Oostzee.

Ahoi Camp Canow (c) Oliver Raatz

2.     Nieuw: Ahoi Camp

De camping Ahoi Camp opent op 14 juni 2024 zijn deuren in Wustrow. Meer dan een camping is het een volledige outdoorbeleving. Aan het meer ‘Kleiner Pälitzsee’ gelegen, kun je er kanoën, kajakken, vissen en op vlotten dobberen. De camping heeft 300 staanplaatsen, vakantiehuizen in Scandinavische stijl en zeer moderne tiny houses. Het meer is slechts een van de ‘1000 meren’ in het Mecklenburgse merengebied.

Project Bay (c) projectbay

3.     Workation: Project Bay

De wereld ontdekken terwijl je werkt: het kan als je op workation gaat. Project Bay biedt in Mecklenburg-Vorpommern maar liefst 8 hypermoderne coworking- en overnachtingslocaties, in steden, op een eiland of aan een meer. Die in Hanzestad Rostock, deelstaathoofdstad Schwerin en havenstad Waren liggen aan de fietsroute Berlijn-Kopenhagen. Verder zijn er locaties in Usedom, Lietzow, Ahrenshoop, Wismar en Fleesensee.

DOCK INN (c) Dock Inn GmbH

4.     Stoer: Dock Inn Containerhostel

Volgens sommigen het coolste hostel ooit: het Dock Inn hostel, bestaande uit scheepscontainers met een modern interieur. Het hostel, dat in 2017 de Duitse Toerismeprijs won, bevindt zich aan de havenkade van de scheepswerf in Warnemünde, een stadsdeel van de bruisende Hanzestad Rostock. Het biedt allerlei watersportfaciliteiten, waaronder surfen, suppen en zeilen, evenals een spectaculaire boulderhal.

Bernsteinreiterhaus, (c) Bernsteinreiter

5.     Vorstelijk: Bernsteinschloss

Vorstelijk overnachten: dat kan in Wendorf, in het kasteel Bernsteinschloss, de Bernsteinresidenz in landhuisstijl of in een van de 45 chalets/vakantiehuizen. Er zijn vele recreatieve mogelijkheden zoals golfen en zwemmen en het is een droom voor paardenliefhebbers: er is een manege, er wordt paardrijles gegeven en kinderen kunnen ponyrijden. Voor wie de stad in wil: Schwerin ligt op 25 kilometer, Wismar op 35 kilometer.

Strandhotel Ostende (c) Strandhotel Ostende

6.     Volledig vernieuwd: Strandhotel Ostende

Waar tijd relatief is: op het eiland Usedom aan de Oostzee vind je direct aan de strandpromenade het onlangs volledige gerenoveerde strandhotel Ostende, een strandvilla uit 1902 in karakteristieke badhuisarchitectuur. De 30 kamers hebben een Scandinavische designinrichting met natuurlijke materialen. Er is een stijlvolle wellness- en spa-verdieping en een restaurant in woonkamerstijl. In het omringende, erkend geneeskrachtige Heringsdorf bos bevindt zich ook een 1350 meter lang boomtoppenpad.

Mecklenburg-Vorpommern: één vakantiebestemming, eindeloze mogelijkheden.

Meer informatie op www.off-to-mv.com

Wilt u deze foto's uploaden? https://tinyurl.com/fotopersbericht Heeft u nog vragen of wenst u andere foto's te ontvangen? Neem dan contact op via anke@dutch-german-connection.com

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme