Nieuwsflits Mecklenburg-Vorpommern

27 APR 2023 16:28 | The Dutch & German Connection

Actief vakantievieren op Usedom

Usedom, geknipt voor een actieve vakantie ©Usedom Tourismus / MarTiem Fotografie

Wandelen, fietsen en sporten op het zonnigste eiland van de Oostzee

Het eiland Usedom is met zijn 2.000 jaarlijkse zonuren geknipt voor ondernemende en sportieve badgasten. Er zijn tal van mogelijkheden voor actief vakantievieren, van wandel- en fietstochten tot hiken door de afwisselende natuur. Van Peenemünde tot Zinnowitz en Ahlbeck kun je elk moment van het jaar volop van de natuur genieten. Daartoe staan maar liefst 400 kilometer aan wandelpaden en 200 kilometer aan fietspaden tot je beschikking. Lees HIER verder. 

Meer informatie over Usedom: www.usedom.de

-----

De regio Fischland-Darß-Zingst aan de Duitse Oostzeekust biedt in de zomermaanden gevarieerde evenementen

Jazzfestival in Ahrenshoop ©Kurverwaltung Ahrenshoop / Voigt & Kranz UGMuziek

Een sfeervol en levendig muzikaal festijn, dat belooft het 22e Jazzfestival te worden, dat van 15 tot 18 juni 2023 plaatsvindt in Ahrenshoop op het Duitse schiereiland Fischland-Darß-Zingst. Er zijn maar liefst 33 concerten op 17 verschillende locaties. Hoogtepunten van het festival zijn optredens van de virtuoze musici Joja Wendt en Tom Gaebel. Lees HIER verder.

Meer informatie over Fischland-Darß-Zingst: www.fischland-darss-zingst.de

-----

Straattheaterfestival van Binz ‘Süß & Salzig’

Internationale artiesten tijdens het straattheaterfestival in Binz ©Binzer Bucht Tourismus / Ch. Thiele

Première voor nieuw evenementformat in Binz tijdens het lange Hemelvaartsweekend / In juni start het 25e Blue Wave Festival

Nationale en internationale kleinkunstenaars, ook uit Nederland, treden op tijdens het straattheaterfestival ‘Süß & Salzig’, dat van 18 tot 21 mei 2023 in badplaats Binz op het Duitse eiland Rügen plaatsvindt. Bij dit openluchtprogramma aan de Oostzee kunnen de bezoekers op elk van de vier dagen vanaf 14.00 uur van show naar show wandelen. Er zijn optredens van artiesten, acteurs, muzikanten en komieken. Lees HIER verder.

Meer informatie: www.binzer-bucht.de

www.off-to-mv.com

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme