Bestseller selecteert Nedap voor uitrol van RFID bij Vero Moda

21 FEB 2023 09:00 | Nedap

Nedap (AMS:NEDAP), de wereldwijde leider in RFID-oplossingen, is door Bestseller geselecteerd voor de uitrol van het Nedap iD Cloud-platform naar haar Vero Moda-winkels. Bestseller heeft de implementatie van iD Cloud in 380 winkels in januari 2023 voltooid.

 

Bestseller stapte over op Nedap, omdat ze een partner zochten waarmee ze hun initiële RFID-investering verder konden uitbouwen. Het toonaangevende internationale modeconcern met meer dan 2.600 winkels en merken als Jack & Jones, Vero Moda en Only zal iD Cloud inzetten voor al haar Vero Moda winkels. De implementatie van iD Cloud zorgt voor een efficiëntere ontvangst van producten en de invoering van realtime inzicht in de gehele winkelvoorraad waardoor optimaler kan worden aangevuld. Hierdoor houdt het winkelpersoneel meer tijd over om klanten een naadloze winkelervaring te bieden in de Vero Moda-winkels.

Casper Terp Harboe, RFID Project Manager bij Bestseller licht toe: "Onze primaire focus is om de bedrijfsvoering in onze winkels nog verder te optimaliseren door ook goederenontvangst met RFID te doen. Het delen van verkoop- en retourgegevens stelt ons in staat elk moment van de dag de winkelvloer aan te vullen. Door centraal inzicht in alle voorraad, kan Vero Moda met succes de juiste producten op de juiste plaats aanbieden zonder hoge veiligheidsvoorraad. Dit heeft een positief effect op zowel onze duurzaamheid en winstgevendheid.”

Door de samenwerking met Nedap zal Bestseller de flexibiliteit en serviceniveau van haar omnichannel business in al haar Vero Moda winkels snel verbeteren. Daarnaast geeft Vero Moda de interactie met het winkelend publiek een nieuwe impuls en zorgt zij op elk moment voor een naadloze merkervaring voor de consument. Zichtbaarheid van de voorraad is een belangrijke factor voor zowel productbeschikbaarheid als circulaire diensten.

Casper Terp Harboe: "Als bedrijf zien we niets als vanzelfsprekend, zeker niet de loyaliteit van onze klanten. Om onze klanten tevreden te houden, moeten we altijd het juiste product beschikbaar hebben in al onze verkoopkanalen, zonder te veel voorraden aan te leggen en te veel te produceren. Onze winkels spelen een cruciale rol in dit streven. Nu we de volgende stap in onze RFID-reis zetten, hebben we een partner nodig die ons in staat stelt onze ambities waar te maken. Die partner hebben we gevonden in Nedap met zijn wereldwijde user-community en bewezen staat van dienst."

Nick Markwell, Director of Sales EMEA bij Nedap: "Deze fantastische samenwerking benadrukt het strategische belang van een RFID-platform dat gebruiksgemak in de winkel combineert met een sterke backend. De real-time gegevens en inzichten die dit oplevert, kunnen worden samengevoegd met andere platforms bij Bestseller. Wij geloven dat toegang tot real-time voorraadgegevens op itemniveau cruciaal is voor het ontwikkelen van een succesvolle omnichannelstrategie en -roadmap voor merken en retailers. We zijn er trots op samen te werken met Bestseller en kijken ernaar uit hen te ondersteunen bij het verder benutten van hun RFID-investering.

 

Over Nedap N.V. Nedap richt zich op het ontwikkelen en leveren van Technology for Life: technologische oplossingen waarmee mensen prettiger en succesvoller kunnen werken. Nedap N.V. is met ruim 800 medewerkers wereldwijd actief. De onderneming is opgericht in 1929 en sinds 1947 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groenlo, Nederland. Over Nedap Retail Nedap is wereldwijd marktleider in RFID-oplossingen voor retail, met meer dan 10.000 gecontracteerde winkels op haar iD Cloud Platform. Nedap helpt retailers om een perfect inzicht te krijgen in hun voorraden, zonder verspilling en zonder verliezen. iD Cloud vereenvoudigt het multi-store retail en supply chain management met behulp van RFID en geeft retailers real-time inzicht op artikelniveau in hun voorraadniveaus en de exacte locatie van elk artikel. Met behulp van deze real-time inzichten zijn retailers wendbaarder, kunnen ze klanten een betere omnichannel winkelervaring bieden en verhogen ze hun omzet. Over Bestseller Bestseller is een fashion retailgroep met 17.000 mensen in dienst in 38 verschillende landen die werken voor meer dan 20 modemerken, zoals JACK & JONES, SELECTED, VERO MODA, ONLY, PIECES, VILA, OBJECT, MAMALICIOUS, NAME IT, NOISY MAY en Y.A.S. Bestseller is een familiebedrijf met een sterke basis en waarden om op voort te bouwen, waardoor ze de ideeën waarin ze geloven kunnen nastreven om BESTSELLER vooruit te helpen. De organisatie zet zich in voor diversiteit en gelijke kansen voor iedereen, ongeacht geslacht, ras, etniciteit, godsdienst of overtuiging, handicap, leeftijd, seksuele geaardheid of genderidentiteit. Bestseller streeft ernaar een omgeving te creëren waarin mensen zich kunnen ontplooien en ontwikkelen.

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt