Hugo Boss gaat samenwerking aan met Nedap voor wereldwijde uitrol RFID

28 JUN 2022 08:34 | Nedap N.V.

Vandaag kondigde Nedap (AMS:NEDAP), wereldwijd marktleider op het gebied van RFID-oplossingen, aan dat Hugo Boss (BOSS:DE), een van de toonaangevende bedrijven in het premiumsegment van de wereldwijde kledingindustrie, voor zijn retailactiviteiten heeft gekozen voor het iD Cloud-platform van Nedap. Doel van deze samenwerking is het creëren van inzicht in de toeleveringsketen, het verbeteren van productbeschikbaarheid en het leveren van een uitstekende winkelervaring. Het toonaangevende voorraadbeheerplatform iD Cloud van Nedap ondersteunt Hugo Boss met end-to-end, realtime voorraadinzichten en optimale productbeschikbaarheid met behulp van RFID-technologie.

Als onderdeel van het project worden alle winkels van Hugo Boss wereldwijd uitgerust met de iD Cloud Store-app van Nedap. Hiermee kan de voorraad snel en regelmatig worden geteld, efficiënt worden aangevuld en kunnen slimme suggesties voor bevoorrading worden gedaan. Deze mobiele oplossing helpt winkels om altijd de juiste producten beschikbaar te hebben en zo optimale omnichannel klantervaringen te kunnen bieden.

Doordat Hugo Boss precies weet wat er in de winkels op voorraad is, kan het bedrijf nog efficiënter diensten als Ship-From-Store en Click & Collect aanbieden. Het iD Cloud-platform van Nedap zorgt voor flexibiliteit op het gebied van voorraadniveaus en biedt realtime voorraadinzichten aan tot zelfs het laatst beschikbare artikel.

Via deze samenwerking kan Hugo Boss de flexibiliteit en het serviceportfolio van de omnichannel activiteiten wereldwijd versnellen. Het bedrijf zal hierdoor op een volledig nieuwe manier met klanten omgaan, en de RFID-technologie vormt hierbinnen een van de manieren om een naadloze merkervaring binnen alle contactmomenten met klanten te waarborgen. Inzicht in de voorraad is essentieel voor productbeschikbaarheid en circulaire diensten.

Tom Vieweger, RFID Business Expert bij Nedap: "De samenwerking tussen Hugo Boss en Nedap bevestigt opnieuw dat moderetail en technologie hand in hand gaan. We geloven dat realtime voorraadgegevens op artikelniveau essentieel zijn voor de ontwikkeling van succesvolle omnichannel strategieën voor merken en retailers. Met de toepassing van RFID-technologie, ons iD Cloud-platform en de wereldwijde gebruikerscommunity, blijft Hugo Boss een koploper in de branche."

Over Nedap N.V. Nedap richt zich op het ontwikkelen en leveren van Technology for Life: technologische oplossingen waarmee mensen prettiger en succesvoller kunnen werken. Nedap N.V. is met ruim 800 medewerkers wereldwijd actief. De onderneming is opgericht in 1929 en sinds 1947 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groenlo, Nederland. Over Nedap Retail Nedap is wereldwijd marktleider in op RFID gebaseerde retailoplossingen en helpt retailers om een perfect inzicht te krijgen in hun voorraden, zonder verspilling en zonder verliezen. Nedap’s iD Cloud platform vereenvoudigt het multi-store retail en supply chain management met behulp van RFID en geeft retailers real-time inzicht op artikelniveau in hun voorraadniveaus en de exacte locatie van elk artikel. Met behulp van deze real-time inzichten zijn retailers wendbaarder, kunnen ze klanten een betere omnichannel winkelervaring bieden en verhogen ze hun omzet. Over Hugo Boss HUGO BOSS is een van de toonaangevende bedrijven in het premium segment van de mondiale kledingmarkt. Met de twee merken, BOSS en HUGO, biedt de groep collecties aan in 128 landen bij zo'n 6800 verkooppunten en online in 59 landen via hugoboss.com. Het in het Duitse Metzingen gevestigde bedrijf heeft wereldwijd circa 14.000 medewerkers en behaalde in het boekjaar 2021 een omzet van 2,8 miljard euro.

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt