SNIPES kiest Nedap iD Cloud voor RFID-project

08 NOV 2022 08:38 | Nedap

Nedap (AMS:NEDAP), wereldwijd marktleider in RFID-oplossingen, kondigt de samenwerking aan met SNIPES, een van de meest relevante en wereldwijd opererende sneaker- en streetwear-retailers.

SNIPES verkoopt wereldwijd bekende merken, zoals NIKE en toonaangevende eigen merken als Karl Kani. De samenwerking met Nedap is eerder dit jaar in Duitsland gestart. Alle Duitse winkels, wat neerkomt op bijna de helft van alle SNIPES-winkels in Europa, implementeren iD Cloud voor eind 2022. De rest van de Europese winkels wordt voor medio 2023 aan het project toegevoegd.

De samenwerking helpt SNIPES om in de toekomst omnichannel diensten als Ship-from-Store met succes te implementeren. Hiervoor is voorraadnauwkeurigheid één van de belangrijkste uitgangspunten. Dit leidt tot een hogere voorraadbeschikbaarheid van producten binnen alle verkoopkanalen en helpt de winkelervaring nog plezieriger maken.

De business case voor het RFID-project is gemaakt op basis van Nike en Levi’s artikelen. De artikelen van deze merken zijn namelijk tijdens de productie al voorzien van een RFID-label. De eigen merken van SNIPES worden momenteel aan het project toegevoegd. Andere A-merken die reeds voorzien zijn van RFID-labels volgen voor medio 2023.

Daniel Bontjer, Head of Retail Europe bij SNIPES: "Om onze omnichannel-aanpak kracht bij te zetten, is het essentieel om onze klanten de producten te geven die ze willen. Hierbij moet het niet uitmaken via welk kanaal ze winkelen. Nedap bleek de enige leverancier in de markt die de complexiteit van RFID-projecten kon wegnemen. RFID is een geweldige technologie en de mogelijkheden zijn eindeloos. In plaats van alles in één keer te willen doen, richten we ons eerst op het verbeteren van de voorraadnauwkeurigheid, aanvullen van winkelvoorraad vanuit het distributiecentrum en bijvullen van de winkelvloer vanuit magazijnvoorraad.

Nu we de basis van voorraadnauwkeurigheid op orde hebben, staat de deur naar onze digitale kanalen open. We kunnen nu met een goed gevoel onze veiligheidsvoorraad verlagen, omdat we weten dat producten in de winkels daadwerkelijk aanwezig zijn en ook online verkocht kunnen worden. De pragmatische aanpak en eenvoudige oplossing van Nedap hebben direct een grote impact gehad. Het bepalen van duidelijke mijlpalen maakt het makkelijker om RFID te implementeren en maakt de weg vrij om op te schalen als we er klaar voor zijn."

Arjan Pruiksma, Business Solution Expert bij Nedap, concludeert: "Door samen te werken met Nedap op basis van heldere KPI’s, verbetert SNIPES met succes de productbeschikbaarheid in alle winkels. iD Cloud maakt het mogelijk de winkelvloer aan te vullen op basis van real-time voorraaddata op basis van RFID. Daardoor behoort overproductie voor SNIPES tot het verleden en zijn hoge veiligheidsvoorraden en conservatieve prognoses om de beschikbaarheid van een artikel te garanderen niet langer nodig. Deze samenwerking is een goed voorbeeld van hoe we winkels efficiënter maken. Bovendien maakt het gebruiksgemak iD Cloud perfect voor dagelijks gebruik.

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt