lululemon werkt samen met Nedap om RFID-technologie in winkels wereldwijd uit te breiden

12 JAN 2023 08:30 | Nedap N.V.

Nedap iD Cloud vergroot de huidige mogelijkheden van lululemon om gasten op nieuwe en aantrekkelijke manieren te bedienen waar, wanneer en hoe ze maar willen winkelen.

Nedap (AMS:NEDAP), de wereldwijde leider in RFID-oplossingen, is door lululemon (NASDAQ: LULU) geselecteerd als hun nieuwe RFID-partner. Met Nedap iD Cloud zal lululemon de omnichannel winkelervaring van haar gasten in de meer dan 600 winkels wereldwijd verbeteren, door de beschikbaarheid van producten te optimaliseren.

lululemon athletica inc. werkt samen met Nedap om te blijven investeren in een sterke omnichannel ervaring voor gasten over de hele wereld. De winkels vormen een belangrijke schakel voor de community van lululemon. Daarom is het iD Cloud-platform van Nedap een cruciale pijler voor het ontsluiten van real-time voorraadgegevens, zodat winkels het juiste productassortiment op hun vloer beschikbaar hebben. Hierdoor wordt een naadloze ervaring gecreëerd in fysieke winkels en digitale kanalen.

"Onze gasten staan centraal bij alles wat we doen, en we zijn hyper gefocust op het creëren van een sterke band met hen door middel van naadloze in-store en online ervaringen", aldus Carl Barker, Vice President, Global Omni Programs bij lululemon. "Met de iD Cloud-oplossing van Nedap kunnen we in real-time, nauwkeurige data gebruiken die onze winkeladviseurs in staat stellen nog meer tijd te besteden aan het contact met onze gasten. Het hebben van een volledig mobiele cloudoplossing in onze winkels draagt ​​enorm bij aan deze ervaring. Online blijft RFID onze digitale ervaring verbeteren door nauwkeurige real-time zichtbaarheid van de winkelvoorraad te bieden en belangrijke omnichannel ervaringen zoals Click & Collect te ondersteunen."

In augustus 2022 begon lululemon met de implementatie van iD Cloud in haar Noord-Amerikaanse winkels. Het project werd in september afgerond toen alle winkels live gingen. lululemon zal begin 2023 doorgaan met de uitrol van Nedap iD Cloud naar Europa, het Midden-Oosten, Afrika en de Aziatisch-Pacifische regio, om de groei in nieuwe markten te stroomlijnen.

Ailen Bilharz, directeur van iD Cloud Platform Noord-Amerika bij Nedap, merkt op: "Retail heeft gewoonlijk te maken met een steeds veranderende omgeving en lululemon heeft een sterke positie opgebouwd door trouw te blijven aan hun visie en waarden bij het bedienen van hun gasten over de hele wereld. Als zeer geavanceerde RFID-gebruikers, luidt lululemon’s met de implementatie van het iD Cloud-platform de volgende fase van hun RFID-reis in. Met Nedap's schaalbare real-time oplossing zal lululemon blijven voldoen aan vraag en aanbod in alle kanalen en tegelijkertijd de digitale en fysieke gastervaring  verbeteren."

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt