Pet Service Holding NV zet de aanvraag voor de notering op Euronext voort in Parijs.

04 APR 2023 13:32 | Pet Service Holding NV

De raad van bestuur van Pet Service Holding NV (voorheen Nederlandse Paarden Registratie Maatschappij NV) maakt bekend dat de aanvraag tot notering van de aandelen van de vennootschap op Euronext Growth Oslo wordt geannuleerd. In plaats daarvan zal notering worden aangevraagd op Euronext Access Parijs. De markten van Euronext in Parijs zijn qua marktkapitalisatie en aantal genoteerde bedrijven de grootste van Euronext wereldwijd.

De reden is dat de noteringseisen in Oslo onlangs onverwacht zijn gewijzigd, en wel zodanig dat Pet Service Holding daar niet zonder hoge kosten aan kan voldoen.  Euronext Access Parijs hanteert niet dezelfde noteringseisen als Oslo . Het bestuur van Pet Service Holding zal het voorbereidende werk dat in de afgelopen periode in verband met de aanvraag in Oslo is gedaan, benutten voor de noteringsaanvraag op Euronext Access Parijs.

Pet Service Holding heeft een in Parijs gevestigde listing agent ingehuurd. Het is de bedoeling de noteringsaanvraag in de komende maanden bij Euronext Access Parijs in te dienen. In afwachting van de toetsing en goedkeuring door Euronext Access Parijs, verwachten wij het Euronext  noteringsproces in de zomer af te ronden. Een deel van de aandelen van Pet Service Holding is nu verhandelbaar op Nxchange in de vorm van certificaten. Bij een succesvolle notering in Parijs zal de onderneming de certificaathouders de mogelijkheid te bieden hun certificaten om te ruilen voor aandelen die op Euronext genoteerd staan.

De voornaamste reden voor het aanvragen van een notering aan Euronext is de uitvoering van de acquisitiestrategie van de onderneming. Naast autonome groei wil Pet Service Holding sneller groeien door overnames. Het bestuur is in gesprek met diverse partijen binnen de huisdierenbranche, maar kan acquisities pas concreet afronden na de eerste handelsdag op Euronext.

Meer binnen de rubriek Economie en geld