Het Nederlandse Pet Service Holding NV genoteerd op Euronext, onderzoekt doorstart Van Ree

10 JAN 2024 16:00 | Pet Service Holding NV (NPRM)

Een 100% dochter van Pet Service Holding NV (PSH), heeft overeenstemming bereikt met de curator van Van Ree B.V. Amsterdam om de voorraad en inventaris (activa) over te nemen uit de boedel van deze onderneming, die eind november failliet werd verklaard. Er is op dit moment nog geen besluit genomen hoe deze doorstart eruit gaat zien, mede omdat er nog geen volledig inzicht is in alle (IT) systemen. 

Van Ree B.V. Amsterdam was leverancier van dierenbenodigdheden en beschikte over een aantal eigen merken. De onderneming stamt uit 1875 en behaalde in 2023 €12 miljoen omzet. Van Ree was de laatste jaren in handen van een investeringsmaatschappij die de activiteiten niet wist te continueren.  De groothandel beschikt over een bedrijfshal van 7.000 m2 in Amsterdam en had 14.000 artikelen op voorraad. Naast de eigen merken was er een eigen cash en carry op de locatie aan de Basisweg 48 in Amsterdam, waar dierspecialisten en winkeliers hun dierenbenodigdheden konden inkopen.

Jachtinstinct heeft inmiddels een naamswijziging doorgevoerd bij de KVK naar Van Ree BV, zodat bij een eventuele doorstart de naam behouden kan blijven.

Geprobeerd wordt om een nieuwe onderneming zodanig te structuren dat er synergievoordelen met de bestaande ondernemingen van PSH kunnen worden gerealiseerd. PSH verwacht dat door de toevoeging van deze nieuwe activiteiten waarde voor de aandeelhouders zal worden gecreëerd. Daarnaast worden er inspanningen geleverd om de werkgelegenheid te behouden.

Positie en strategie Pet Service Holding NV

PSH is toonaangevend op het gebied van dierverzorging in Nederland. De onderneming streeft ernaar zich te onderscheiden in deze competitieve markt door een scala aan diensten samen te brengen en gebruik te maken van de waardevolle ervaring en expertise in het veld. In Nederland leven ruim 2,9 miljoen katten, 1,5 miljoen honden en ruim twee miljoen konijnen, knaagdieren en reptielen. Daarnaast gaat de sector uit van 450.000 geregistreerde paarden, maar waarschijnlijk zijn er meer dan 800.000. Er zijn ook tienduizenden ezels en andere hoefdieren. Hierdoor hebben meer dan vier miljoen huishoudens een of meer dieren waarmee ze een band hebben, die een naam hebben en die liefdevol worden verzorgd.

In deze interessante markt richt PSH zich op groei door verdere uitbreiding van de huidige activiteiten en strategische acquisities. Eerder deze maand werd de acquisitie van Aesculaap BV in Boxtel bekend gemaakt, een vooraanstaande leverancier van diergeneesmiddelen. De aandelen PSH worden verhandeld op Euronext Access+ in Parijs.

Uiterlijk 22 januari zullen de markten op de gebruikelijke wijze worden geïnformeerd over de strategie en financiële bijdrage aan PSH.

Einde bericht

Ron van Veldhoven

CEO

Meer binnen de rubriek Dieren en natuur