Doorstart groothandel Van Ree Amsterdam door Pet Service Holding NV

26 JAN 2024 10:34 | Pet Service Holding NV (NPRM)

Doorstart groothandel Van Ree Amsterdam door Pet Service Holding NV met ondersteuning van het recent overgenomen Aesculaap uit Boxtel.

 

Zaanstad, 26 januari 2024

Het op Euronext genoteerde Pet Service Holding NV (PSH) heeft na een kort onderzoek besloten de bedrijfsactiviteiten van Van Ree Amsterdam in sterk afgeslankte vorm voort te zetten. Van Ree B.V. Amsterdam was sinds 1875 leverancier van dierbenodigdheden. Eind november 2023 werd deze onderneming failliet verklaard. In januari 2024 werd al gemeld dat PSH in overleg was met de curator om de voorraad en inventaris over te nemen uit de boedel van Van Ree.

Over Aesculaap

Pet Service Holding N.V. heeft eind 2023 100% belang verworven in Asklepios BV. Asklepiosis BV is sinds vele jaren een winstgevende organisatie in de veterinaire markt en het jaar 2023 is waarschijnlijk qua resultaat een recordresultaat jaar passend in de trend van de laatste 7 jaar. Aesculaap BV is 100% dochter van Asklepios BV dat vanaf het begin, in 1926, door dierenartsen en andere specialisten is opgebouwd. Zij hebben vanaf de start toegezien op de kwaliteit en service van Aesculaap.

Aesculaap gaat in februari 2024, ter ondersteuning van Van Ree, alle retailklanten van Van Ree de mogelijkheid bieden om op het retailportal van Aesculaap het retail productassortiment te kunnen kopen. Het assortiment diergeneesmiddelen van Aesculaap omvat vrijwel alle veterinair farmaceutische producten die in Nederland op de markt komen. De producten zijn grotendeels uit voorraad leverbaar.

Verwachte omzet en resultaat

In voorgaande jaren heeft Van Ree omzetten behaald van €17 miljoen euro met marges tussen de productgroepen van 30% tot 10%. In de nieuwe structuur zal worden aangestuurd op een omzet van €3 miljoen met een 20% EBITDA voor het jaar 2024. Naast de groothandelsactiviteiten zal ook de cash & carry weer beschikbaar worden gesteld voor winkeliers. Ook wordt er op dit moment de mogelijkheid bestudeerd om de cash & carry beschikbaar te stellen voor consumenten.

Positie en strategie Pet Service Holding NV

PSH is toonaangevend op het gebied van dierverzorging in Nederland. De onderneming streeft ernaar zich te onderscheiden in deze competitieve markt door een scala aan diensten samen te brengen en gebruik te maken van de waardevolle ervaring en expertise in het veld. In Nederland leven ruim 2,9 miljoen katten, 1,5 miljoen honden en ruim twee miljoen konijnen, knaagdieren en reptielen. Daarnaast gaat de sector uit van 450.000 geregistreerde paarden, maar waarschijnlijk zijn er meer dan 800.000. Er zijn ook tienduizenden ezels en andere hoefdieren. Hierdoor hebben meer dan vier miljoen huishoudens een of meer dieren waarmee ze een band hebben, die een naam hebben en die liefdevol worden verzorgd.

In deze interessante markt richt PSH zich op groei door verdere uitbreiding van de huidige activiteiten en strategische acquisities. Eerder deze maand werd de acquisitie van Aesculaap BV in Boxtel bekend gemaakt, een vooraanstaande leverancier van dierenbenodigdheden. De aandelen PSH worden verhandeld op Euronext Access+ in Parijs.

Het bestuur van PSH ziet deze voortzetting én ondersteuning met vertrouwen tegemoet en hoopt alle stakeholders van Van Ree Amsterdam B.V. hiermee een helpende hand te kunnen bieden.

Einde bericht

Ron van Veldhoven

CEO

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws