Pet Service Holding N.V. vraagt een hogere beursnotering op Euronext Growth aan

03 JUN 2024 08:30 | Pet Service Holding NV (NPRM)

Na een vertienvoudiging van haar omzet vraagt Pet Service Holding N.V. een hogere beursnotering op Euronext Growth aan en start nieuwe overnamegesprekken

Pet Service Holding NV (PSH) heeft de aanvraag ingediend voor een notering op Euronext Growth. PSH is genoteerd aan de Euronext Access Plus, waar serieuze startende bedrijven hun eerste notering krijgen. Dankzij de snelle groei, waarbij de omzet over het eerste kwartaal bijna vertienvoudigde, markeert deze stap voorwaarts op de beurs een belangrijke pijler in de groeiambities van PSH. De fondscode van PSH is MLPET en is verhandelbaar via o.a. Saxo, vermogensbeheerders en banken.

Euronext Growth is geschikt voor kleine en middelgrote ondernemingen met een sterke groeistrategie. Euronext Growth is een segment voor zowel professionele als individuele beleggers. Aan Euronext Growth is een grote gemeenschap van lange termijn investeerders verbonden die zich alleen op ondernemingen met sterke groei richten. Zowel institutionele als particuliere beleggers zijn actief in dit segment. Daarnaast is het een aantrekkelijk marktsegment met meer dan 250 beursgenoteerde bedrijven en high-profile MKB-bedrijven zoals PSH.

Ook is het bestuur in een vergevorderd stadium voor een nieuwe overname, die een waardevolle aanvulling zal zijn op de ambitie om te groeien binnen de Nederlandse huisdierenmarkt. Zodra er ontwikkelingen zijn zal de markt op gebruikelijke wijze hierover worden geïnformeerd.

Positie en strategie Pet Service Holding NV

PSH is toonaangevend op het gebied van dierverzorging in Nederland. De onderneming streeft ernaar zich te onderscheiden in deze competitieve markt door een scala aan diensten samen te brengen en gebruik te maken van de waardevolle ervaring en expertise in het veld. In Nederland leven ruim 2,9 miljoen katten, 1,5 miljoen honden en ruim twee miljoen konijnen, knaagdieren en reptielen. Daarnaast gaat de sector uit van 450.000 geregistreerde paarden, maar waarschijnlijk zijn er meer dan 800.000. Er zijn ook tienduizenden ezels en andere hoefdieren. Hierdoor hebben meer dan vier miljoen huishoudens een of meer dieren waarmee ze een band hebben, die een naam hebben en die liefdevol worden verzorgd.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws