Pet Service Holding NV neemt online platform Dierapotheek.com over

19 JUN 2024 08:34 | Pet Service Holding NV

Pet Service Holding NV neemt onlineplatform Dierapotheek.com over en versterkt verder zijn positie in de huisdierenmarkt

Zaanstad 19 juni 2024

Pet Service Holding NV (PSH), een toonaangevende speler in de dierenzorgsector en genoteerd op de Euronext, kondigt met trots de overname aan van Dierapotheek.com BV, een gerenommeerde online webshop voor diergeneesmiddelen en -producten gevestigd in Schagen. Deze strategische overname versterkt de positie van PSH in de markt en sluit aan bij de huidige activiteiten.

Dierapotheek.com heeft over het jaar 2023 een omzet behaald van 1.5 miljoen euro en kan daarbij een positieve EBITDA toevoegen van €200.000 aan PSH. Dit succes wordt nu toegevoegd aan de groep van PSH, wat verdere groei en innovatie in de dierenzorg mogelijk maakt.

Overname versterkt marktpositie

Met de overname van Dierapotheek.com breidt PSH zijn portfolio verder uit en kan het zijn klanten een nog breder scala aan producten en diensten aanbieden. Dierapotheek.com staat bekend om zijn uitstekende service en brede assortiment aan diergeneesmiddelen en -producten voor huisdieren en hun baasjes, wat perfect aansluit bij de missie van PSH om de gezondheid en het welzijn van dieren te verbeteren, waarbij ook voer een grote rol zal spelen.

PSH is ook eigenaar van Van Ree, Viteax BV (een veterinair organisatiebureau), Dierenapotheek.nl, Jachtinstinct en Aesculaap in Boxtel. Hiermee bedient PSH zowel de B2C- als de B2B-markt met leveringen aan detaillisten, dierenartsen, groothandels en consumenten. Met deze sterke ondernemingen onder één dak blijft PSH zijn positie in de dierenzorgsector verder versterken en uitbreiden.

Toekomstige groeikansen

De overname biedt beide bedrijven de mogelijkheid om synergiën te benutten en efficiënter te opereren. PSH zal investeren in de verdere ontwikkeling van Dierapotheek.com met behoud van de huidige waarden en kwaliteit waar het bedrijf om bekend staat. Klanten van Dierapotheek.com kunnen blijven rekenen op de vertrouwde service en zullen profiteren van de uitgebreide expertise van beide teams. De voorspelling is dat in het jaar 2030 de groei van de huisdierensector wereldwijd fors is toegenomen. Volgens onderzoek van Bloomberg Intelligence kan huisdierenvoeding aan het eind van het decennium een wereldwijde omzet bereiken van 128,5 miljard euro, wat een stijging is van 52% ten opzichte van 2023.

Reactie van het management

"Wij zijn zeer verheugd met de overname van Dierapotheek.com," zegt Ron van Veldhoven, CEO van PSH. "Dit is een belangrijke stap in onze groeistrategie en stelt ons in staat om onze klanten nog beter van dienst te zijn. We kijken ernaar uit om samen met het team van Dierapotheek.com verder te bouwen aan een succesvolle toekomst."

Invloed op aandeelhouderswaarde

Aandelen van PSH zijn verhandelbaar via Saxo, banken en vermogensbeheerders. De overname van Dierapotheek.com heeft een positieve toegevoegde waarde per aandeel, wat bijdraagt aan het vertrouwen en de tevredenheid van onze aandeelhouders.

Positie en strategie Pet Service Holding NV

PSH is toonaangevend op het gebied van dierverzorging in Nederland. De onderneming streeft ernaar zich te onderscheiden in deze versplinterde markt door een scala aan diensten samen te brengen en gebruik te maken van de waardevolle ervaring. In Europa zijn er 88 miljoen huishoudens (38%) die één of meer huisdieren houden. De markt voor dierbenodigdheden en diensten voor huisdieren maakt ook een flinke groei door. Huisdiereigenaren geven ruim 21 miljard per jaar uit aan diensten en producten en in deze markt wil PSH verder doorgroeien door overnames te doen die aansluiten bij de huidige activiteiten van PSH.

Ron van Veldhoven

CEO

Meer binnen de rubriek Dieren en natuur