America Today kiest voor RFID-oplossing van Nedap

19 FEB 2019 09:00 | Nedap N.V.

Eerste RFID roll-out in de Nederlandse retailmarkt

Fashion retailer America Today, onderdeel van Coolinvestments, heeft besloten om in haar 69 winkels in de Benelux de !D Cloud RFID software van Nedap te gaan implementeren om de voorraadnauwkeurigheid structureel te verhogen en daarmee productbeschikbaarheid te garanderen. De roll-out staat gepland voor de 2e helft van 2019.

Op zoek naar de business case

Om te onderzoeken of er daadwerkelijk voldoende basis voor een business case is, is America Today in het najaar van 2018 samen met Nedap een pilot in 3 winkels gestart. Tijdens de pilot werd een wekelijkse voorraadtelling met de !D Cloud software en een RFID-handlezer uitgevoerd wat resulteerde in een verbetering van de voorraadnauwkeurigheid van gemiddeld 75% naar 98%.

Jonathan Kahn, CFO van America Today, licht toe: “Wij beseften dat onze voorraadnauwkeurigheid een enorme bottleneck ging worden voor onze omnichannel ambities. Daarom zijn we samen met Nedap gaan onderzoeken of er een business case is en die bleek er te zijn.  We hebben er voor gekozen om de GS1 standaarden te volgen en zo de samenwerking met al onze Supply Chain partners meer mogelijkheden te bieden in de toekomt. Wij zijn er 100% van overtuigd dat RFID ons enorm gaat helpen om veel meer inzicht en controle over onze voorraden te krijgen.”

Arjan Pruiksma, Business Developer bij Nedap Retail, vult aan: “Wij zijn zeer verheugd dat America Today als eerste Nederlandse kledingretailer de stap neemt om RFID te implementeren met Nedap. Net als andere retailers heeft America Today geen betrouwbare voorraaddata wat hen belemmert om hun winkels en hun online kanalen echt met elkaar te integreren. Wij kijken er enorm naar uit om samen aan deze RFID journey te beginnen.”

Voorraadnauwkeurigheid met RFID

De !D Cloud-softwaresuite van Nedap is een SaaS-oplossing (Software as a Service) speciaal ontwikkeld voor de retailsector. De software geeft inzicht in voorraadniveaus en de exacte locatie van elk item wat tevens de basis vormt voor omnichannel-concepten zoals Click & Collect en Ship-from-Store. Kahn: “Onze grootste drijfveer is omnichannel, maar bij een technologie zoals RFID is het heel verleidelijk om gelijk alles te willen doen. Wij hebben gekozen om in eerste instantie te focussen op het maximale resultaat met zo min mogelijk complexiteit. De eerste resultaten zijn veelbelovend en ook de winkels zijn enthousiast. Wij kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.”

Over America Today Fashion retailer America Today, onderdeel van Coolinvestments heeft meer dan 70 winkels en actieve webshops in Nederland, België en Duitsland. De retail groep van Coolinvestments bestaat uit Coolcat, MS Mode , America Today en Sapph telt meer dan 500 winkels. Over Nedap De N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek “Nedap” maakt sinds 1929 slimme technologische toepassingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen, en verkoopt deze wereldwijd. Het hoofdkantoor van Nedap is gevestigd in Groenlo. Nedap is met circa 680 medewerkers wereldwijd actief en sinds 1947 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Nedap is de wereldwijde marktleider op het gebied van RFID in Retail. Nedap helpt retailers structureel verliezen te voorkomen, voorraadniveaus te optimaliseren en het multi-store retailmanagement te vereenvoudigen met behulp van RFID. Nedap’s RFID software platform geeft retailers realtime-inzicht in voorraadniveaus en de exacte locatie van elk item. Met dit realtime inzicht in de voorraad kunnen retailers beter plannen, hun klanten een betere winkelervaring bieden en hun omzet verhogen.

Meer binnen deze rubriek