In de foyer van het KIT Theater aan de Linnaeusstraat in Amsterdam is t/m 14 augustus de popup expo Future Food te zien over ons voedsel in de toekomst. De tijdelijke tentoonstelling laat zien welke uitdagingen en oplossingen er zijn om iedereen blijvend van goed voedsel te voorzien. Nieuwe technologieën als 3D-geprint voedsel, en boodschappen doen met een VR-bril zijn live te zien op de expo. Bezoekers kunnen er ook insectensnacks proeven.
De Future Food expo is een initiatief van de stichting LocaLeaves met steun van de gemeente Amsterdam, hogeschool InHolland en VaVersa. "Met deze expo willen we laten zien wat de uitdagingen zijn om ook in de toekomst iedereen te voorzien van gezond en smakelijk voedsel. We laten voedseltechnologieën zien waaraan nu wordt gewerkt, en die je de komende tien jaar in je dagelijkse leven kunt verwachten" zegt Olivier Francescangeli, een van de oprichters van LocaLeaves.
Bezoekers van de expo kunnen zelf aangeven hoe zij denken over hun voedsel in de toekomst, en wat zij zelf graag, of juist niet, op hun bord zouden willen zien.
Iedereen is van harte welkom in het KIT Theater (ingang Linnaeusstraat 2A) op donderdagen en vrijdagen van 12:00 tot 18:00, en in het weekeinde van 10:00 tot 16:00. Toegang gratis.
Over LocaLeaves en Future Food
De stichting LocaLeaves is opgericht door Jake Blok en Olivier Francescangeli. De stichting wil mensen bewust maken van de uitdagingen voor onze voedselvoorziening, en initieert projecten die gezond en duurzaam voedsel voor iedereen bereikbaar maken.
De Future Food expo maakt deel uit van een onderzoeksproject dat in kaart brengt hoe inwoners van steden, waaronder Amsterdam, de toekomst van voedsel zien, en wat hun mening is over toekomstige voedseltechnologieën.
Olivier Francescangeli is een van oorsprong Boliviaanse ondernemer en tuinbouwingenieur. Hij voltooide een MSc aan Wageningen Universiteit en een MBA aan de Universiteit van Amsterdam. Olivier’s bedrijf VaVersa stelt professionele koks in staat om eigen groenten en fruit van topkwaliteit te telen in een geheel geautomatiseerde, hightech binnentuin.
Over het KIT en het theater
Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is een kenniscentrum, hospitality venue en bedrijfslocatie voor duurzame ontwikkeling in Amsterdam. Het historische KIT-gebouw, een rijksmonument uit 1926, en de campus van het KIT aan het Oosterpark is een hotspot voor duurzaamheid in de stad. Het huisvest o.a. een kennis- en opleidingscentrum, faciliteiten voor conferenties en evenementen, een café-restaurant, en het KIT Hotel in een apart gebouw. We zijn ook de thuisbasis van SDG House: een community van experts, sociale ondernemers en NGO's met een lidmaatschap van zo'n 70 bedrijven en organisaties.
Het KIT Theater, voorheen Tropentheater, maakte evenals het Tropenmuseum deel uit van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Het museum is in 2015 als organisatie los van het KIT komen te staan. Het theater heeft jarenlang leeg gestaan. Sinds vorig jaar doet het KIT Theater dienst als afhaalpunt in de buurt voor betaalbare groenten en fruit van Boeren voor Buren. Het KIT onderzoekt momenteel hoe het theater in de toekomst weer kan worden opengesteld voor publieksevenementen.
Dit is een origineel bericht van Koninklijk Instituut voor de Tropen
Ga naar alle berichten van deze organisatie.