Sterke omzetgroei NPRM NV in 2021

30 APR 2022 10:48 | NPRM NV

Sterke omzetgroei NPRM NV in 2021

Zaanstad, 30 april 2022

Online aanbieder van veterinaire diensten en producten

onderzoekt mogelijkheden voor notering op Euronext Growth Oslo

Nederlandse Paarden Registratie Maatschappij NV (NPRM) maakt bekend dat er goede voortgang is gemaakt met de uitvoering van haar strategie in 2021. De overname van Dierenapotheek.nl en Drpetcare.de resulteerde in een sterke omzetstijging. Op het door Nxchange geëxploiteerde handelsplatform werden certificaten van aandelen genoteerd. Het expansieve beleid en de daarmee gepaard gaande kosten leiden op korte termijn tot druk op de winstgevendheid.

De omzet bedroeg in 2021 circa € 307.000 ten opzichte van circa € 5.000 in het voorgaande jaar. De stijging was vooral te danken aan de bijdrage van de overgenomen activiteiten. De overname, die door middel van een asset deal is gerealiseerd, is op 1 oktober 2021 afgerond. De verdere omzetstijging bestond voornamelijk uit de online verkoop van huisdiervoer. Vitaux BV (voor 66% eigendom van NPRM), dat zich bezighoudt met het detacheren van veterinaire medewerkers en het organiseren van evenementen met betrekking tot huisdieren, heeft het in 2020 en 2021 moeilijk gehad door corona-beperkingen.

De brutowinst van NPRM in 2021 bedroeg circa € 120.000.

NRPM had te maken met hoge eenmalige kosten, waaronder kosten in verband met de notering van de certificaten van aandelen op Nxchange en herstructurering van de overgenomen activiteiten. Hierdoor bedroeg het bedrijfsresultaat circa - €692.000 en het nettoresultaat circa - €725.000 (2020: circa - €139.000). Exclusief reorganisatiekosten droegen de overgenomen activiteiten positief bij aan het bedrijfsresultaat.

De verwachting is dat de huidige bedrijven en activiteiten van NPRM in 2022 een sterke omzetstijging zullen realiseren. De kaspositie van NPRM per 31 december 2021 bedroeg circa € 1,9 miljoen en NPRM heeft tevens de mogelijkheid om acquisities te financieren door uitgifte van nieuwe aandelen. Het doel is om de huidige acquisitiestrategie actief voort te zetten. Ondanks de verliezen in 2020 en 2021 heeft NRPM een sterke financiële positie met een eigen vermogen van circa € 3 miljoen op een balanstotaal van circa € 3,2 miljoen.

NPRM onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een notering van aandelen NPRM te verkrijgen op Euronext Growth Oslo, een multilaterale handelsfaciliteit die wordt geëxploiteerd door de Oslo Stock Exchange. NPRM ziet een dergelijke notering als een logische vervolgstap op de Nxchange notering en verwacht dat dit de liquiditeit voor beleggers zal vergroten. Het noteringsproces van Euronext Growth Oslo zal geen verhoging van het aandelenkapitaal met zich brengen en er zullen in dat kader dus geen nieuwe aandelen worden aangeboden of uitgegeven. In het geval dat de notering op Euronext Growth Oslo doorgaat zal houders van op Nxchange genoteerde certificaten de mogelijkheid worden geboden om hun certificaten om te zetten in aandelen die genoteerd zijn op Euronext Growth Oslo. Overwogen wordt om tegelijkertijd de naam van de vennootschap te veranderen in Pet Service Holding NV, hetgeen een betere afspiegeling is van de huidige activiteiten van de onderneming.

NPRM is een onderneming die voornamelijk actief is op het gebied van online activiteiten in de veterinaire sector. Het bezorgen van diergeneesmiddelen via Dierenapotheek.nl is momenteel de hoofdactiviteit. Daarnaast levert zij huisdiervoer, met name voor honden, en exploiteert zij een huisdier-app en een huisdiertracker.

De cijfers in dit bericht zijn niet gecontroleerd en zullen na afronding van de audit gezamenlijk met de oproep voor de jaarvergadering op gebruikelijke wijze worden gepubliceerd.

Aandelen NPRM NV verhandelbaar via NXCHANGE

Het aandeel is te koop (en te verhandelen) op de beurs van Nxchange, waar de koers bepaald wordt door vraag en aanbod. De aandelen zijn in 2021 geplaatst tegen een prijs van €9,40. Huidige koers €3,75 https://www.nxchange.com/nl/nprm


 

Meer binnen deze rubriek