Celio kiest !D Cloud-software van Nedap voor grootschalige RFID-uitrol

12 SEP 2018 13:51 | Nedap Retail

Het Franse herenmodemerk Celio heeft gekozen voor de !D Cloud-software van Nedap. De uitrol naar 750 Europese Celio-winkels wordt binnen 10 maanden gerealiseerd en zal in november 2018 afgerond zijn.

De !D Cloud-softwaresuite van Nedap is een SaaS-oplossing (Software as a Service) speciaal ontwikkeld voor RFID-toepassingen in de detailhandel. !D Cloud is de snelste manier voor retailers om RFID te implementeren. Met de Nedap-oplossing kan de nauwkeurigheid van winkelvoorraden tot ruim 98% verbeteren. De software geeft realtime-inzicht in voorraadniveaus en de exacte locatie van elk item. Het vormt de basis voor omnichannel-concepten zoals Click & Collect.

David Teboul, Senior Vice President Global Retail bij Celio: "Wij zijn een retailer met verschillende leveranciers, meerdere verkoopkanalen én winkels in een groot aantal landen. Dat betekent dat wij elke verandering in de markt duidelijk voelen. Ontwikkelingen op het gebied van omnichannel bieden natuurlijk veel kansen, maar om daar optimaal gebruik van te maken is een ingrijpende verbetering van onze voorraadnauwkeurigheid nodig. Alleen dan krijgen we volledig zicht op voorraadniveaus in de winkels. Met !D Cloud kunnen we onze klanten een betere winkelervaring bieden. Vanaf eind 2018 kunnen ze namelijk zelf beslissen wanneer, waar en hoe ze bij ons willen shoppen. En altijd met dezelfde kwaliteitsbeleving."

Celio gaat allereerst de nauwkeurigheid van de winkelvoorraad verbeteren door RFID in te zetten voor de goederenontvangst en wekelijkse voorraadtellingen in de winkels. Daarvoor gebruikt zij de !D Cloud-software van Nedap, in combinatie met RFID-handlezers van Zebra. Vervolgens wordt het eigen SAP ERP-systeem van Celio van nauwkeurige voorraaddata voorzien. Ook gebruikt het retailconcern !D Cloud bij de kassa’s, voor het registreren van verkochte en geretourneerde artikelen. Ook worden de artikelen beveiligd met RFID om derving te voorkomen.

Teboul: "We zochten niet alleen naar een RFID-oplossing met de juiste functionaliteiten, maar ook naar een gebruiksvriendelijke oplossing. Vanuit onze winkels is er al heel positief gereageerd. De teams zijn zeer enthousiast over het nieuwe systeem, omdat ze onze klanten een nog betere service kunnen bieden."

Rob Schuurman, Managing Director van Nedap Retail: "We zijn trots dat Celio voor ons heeft gekozen en dat wij hen als RFID-partner mogen helpen een echte omnichannelretailer te worden. Ons !D Cloud-softwareplatform is een hardware-onafhankelijk EPCIS-repository, dat retailers het hoognodige inzicht in hun voorraad geeft. Elke gebeurtenis wordt namelijk op itemniveau bijgehouden, bijvoorbeeld wanneer een artikel wordt verkocht of geretourneerd of naar een andere locatie wordt gebracht. Met dit realtime inzicht in de voorraad kunnen retailers beter plannen, hun klanten een betere winkelervaring bieden en hun omzet verhogen.”

Meer binnen deze rubriek