Nedap rust 170 Fiorella Rubino winkels uit met RFID-overhead antenne

13 JUL 2017 11:47 | Nedap N.V.

Nedap heeft in Italië 170 winkels van het merk Fiorella Rubino uitgerust met zijn iD Top Radio Frequency Identification (RFID)-overheadantenne. Fiorella Rubino maakt deel uit van de Miroglio Group, een toonaangevende modeketen met 1.100 eigen filialen en franchisevestigingen. Het RFID-systeem is in de Fiorella Rubino-winkels geïnstalleerd als onderdeel van Miroglio's ‘Retail 4.0 strategie’, een initiatief waarmee het bedrijf zijn algehele efficiëntie, artikelbeveiliging en serviceniveau wil verbeteren.

Hans Hoegstedt, CEO van Miroglio Fashion: "Wij zijn altijd op zoek naar manieren om de winkelervaring van onze klanten nog waardevoller en completer te maken. Ook willen we zorgen voor meer efficiency en een betere artikelbeveiliging in onze filialen. De toepassing van Nedaps RFID-technologie kan op al deze onderdelen echt het verschil maken.”

Van fabriek tot kassa

Voor de plaatsing van de RFID-antennes in de 170 Fiorella Rubino-winkels ging Nedap een samenwerking aan met techbedrijf Temera. Het modulaire softwareplatform TMR Core van Temera maakt het mogelijk producten in de hele toeleveringsketen te volgen, van fabriek tot kassa. Dankzij deze techniek kunnen retailers hun voorraadnauwkeurigheid vergroten en bovendien verschillende omnichannel-services aanbieden.

Betrouwbare detectie

De iD Top van Nedap is bij alle winkeluitgangen aan het plafond bevestigd. Het apparaat identificeert artikelen die de winkel verlaten zonder dat ervoor betaald is. Wanneer de iD Top een RFID-label registreert, worden de gegevens direct met het TMR Core-platform gedeeld. Arcangelo D'Onofrio, CEO van Temera: “We hebben RFID-overheadantennes van verschillende leveranciers getest in de proof-of-conceptfase. Onze conclusie was dat de iD Top van Nedap de beste prestaties levert van alle overheadantennes op de markt. De geavanceerde filtertechnologie zorgt voor betrouwbare detectie van labels en dat maakt de iD Top zeer geschikt voor artikelbeveiliging.”

Meer binnen deze rubriek