NPRM NV onderzoekt de mogelijkheden voor een beursgang van Nxchange naar Euronext

10 DEC 2021 08:44 | NPRM NV

NPRM NV onderzoekt de mogelijkheden voor een beursgang van Nxchange naar Euronext

Zaanstad, 10 december 2021 

Het bestuur van NPRM NV heeft op dit moment een notering aan de Nxchange maar wil verder groeien met een notering op Euronext en onderzoekt op dit moment actief de mogelijkheden. De wens is dat beleggers die hun effecten nu via Nxchange verhandelen dit straks ook via hun eigen vermogensbeheerder op Euronext kunnen doen. 

NPRM zit in de lift en heeft het afgelopen jaar meerdere overnames gedaan om waarde voor aandeelhouders te creëren na een succesvolle IPO op Nxchange. Om goed in te spelen op de snelgroeiende veterinaire markten wil NPRM de stap maken naar Euronext. NPRM onderzoekt daarom de mogelijkheid voor een ‘reverse take over’ (RTO) of een nieuwe notering op Beursplein 5.  

Dierenapotheek.nl

Per 1 oktober j.l heeft NPRM de overname van de Dierenapotheek.nl afgerond en is inmiddels volledig operationeel in het nieuwe distributiecentrum in de Zaanstreek. “Het beste voor je dier begint hier!” Met die belofte begon Dierenapotheek.nl enige jaren geleden een online winkel. Een winkel met een groot assortiment diergeneesmiddelen, dierverzorgingsproducten, voedingssupplementen en dieetvoer voor je hond, kat, knaagdier en vogel. Inmiddels is Dierenapotheek.nl uitgegroeid tot een serieuze speler in de veterinaire markt en is de omzet de afgelopen jaren gestaagd naar ruim €1.2 miljoen voor het boekjaar 2021.

NPRM NV

In Nederland zijn er ruim 2,9 miljoen katten, 1,5 miljoen honden en ruim twee miljoen konijnen, knaagdieren en reptielen. Daarnaast gaat de sector uit van 450.000 geregistreerde paarden, maar met de ongeregistreerde erbij zijn dit er waarschijnlijk 800.000. Verder zijn er enkele tienduizenden ezels en andere hoefdieren. Het komt erop neer dat meer dan vier miljoen huishoudens één of meer dieren heeft, die een naam hebben en waar met aandachtig voor gezorgd wordt.

In de markt van dierverzorging in Nederland gaat circa 2 miljard euro om. Daarvan circa 1 miljard in dierbenodigdheden en voeding en ongeveer 0,5 miljard via de ruim 1200 dierenartspraktijken die Nederland rijk is. De jaarlijkse onderhoudskosten van een hond of kat liggen boven de 500 euro.  Voor een knaagdier of vogel kunnen deze kosten ook nog honderden euro’s per jaar bedragen.

In deze markt wil NPRM een onderscheidende rol spelen en een veelheid van diensten bij elkaar brengen.

Aandelen NPRM NV verhandelbaar via NXCHANGE

Het aandeel is te koop (en te verhandelen) op de beurs van Nxchange, waar de koers bepaald wordt door vraag en aanbod. De aandelen zijn recent geplaatst tegen een prijs van €9,40.

Huidige koers: €5,20 https://www.nxchange.com/nl/nprm

Meer binnen deze rubriek