Het Nederlandse Pet Service Holding NV genoteerd op Euronext, tekent overnameovereenkomst

14 SEP 2023 08:51 | Pet Service Holding NV

Het Nederlandse Pet Service Holding NV genoteerd op Euronext, tekent overnameovereenkomst en koopt daarmee ruim €8mio omzet en een positief resultaat.

Zaanstad 14 September 2023

Pet Service Holding NV (PSH)  kondigt vandaag een overname aan van een onderneming die past in de strategie van de vennootschap. Deze overname is een bewijs van de voorgenomen groei van PSH en breidt hiermee haar aanbod in producten en diensten in de veterinaire sector verder uit. Door deze overname wordt invulling gegeven aan de strategie en aan de verticale integratie van PSH. Iedere overname die PSH doet moet een bijdragen leveren aan de winst per aandeel.

 

Petservice Holding NV is toonaangevend op het gebied van dierverzorging in Nederland en o.a  eigenaar van Dierenapotheek.nl. PSH streeft ernaar zich te onderscheiden in deze competitieve markt door een scala aan diensten samen te brengen en gebruik te maken van de waardevolle ervaring en expertise in het veld. In Nederland leven ruim 2,9 miljoen katten, 1,5 miljoen honden en ruim twee miljoen konijnen, knaagdieren en reptielen. Daarnaast gaat de sector uit van 450.000 geregistreerde paarden maar zijn er waarschijnlijk meer dan 800.000. Er zijn ook tienduizenden ezels en andere hoefdieren. Hierdoor hebben meer dan vier miljoen huishoudens een of meer dieren waarmee ze een band hebben, die een naam hebben en die zorgvuldig worden verzorgd.

In deze markt wil Pet service Holding NV een onderscheidende rol spelen en een veelheid aan diensten samenbrengen. Met een heldere filosofie en een helder businessplan zijn de spelers achter PSH vorig jaar gestart met het samenbrengen van activiteiten en met een lean market benadering, waarbij nieuwe plannen direct op kleine schaal worden uitgetest en daarna uitgebouwd. Pet Service Holding NV blijft gericht op groei door verdere uitbreiding van huidige activiteiten en strategische acquisities.

Aandelen Pet Service Holding NV zijn verhandelbaar via Euronext en Nxchange

Euronext: https://live.euronext.com/nl/product/equities/NL0015001HZ9-XMLI

Nxchange: https://www.nxchange.com/nl/nprm

Binnenkort zal het halfjaarbericht worden gepubliceerd waarbij de balans na overname proforma zal worden meegenomen. Ook zal aandacht worden besteed aan de verhandelbaarheid van de aandelen via Euronext, een belangrijke voorwaarde voor de investeerders in Pet Service Holding NV om deze overname af te ronden.

Het bestuur van Pet Service Holding NV is in overleg met Nxchange over de structuur van de eventuele omruilmogelijkheid van certificaten genoteerd op Nxchange naar aandelen in Pet Service Holding NV. Zodra er duidelijkheid is zullen alle certificaathouders op de gebruikelijke wijze worden geïnformeerd.

Voor de financiering van deze overname zal een nieuwe uitgifte van aandelen plaatsvinden, zodra aan alle voorwaarde van de overname is voldaan zullen verdere details bekend worden gemaakt.

Ron van Veldhoven

CEO

info@petserviceholding.com

Meer binnen de rubriek Dieren en natuur