Het Nederlandse Pet Service Holding NV rondt eerste grote overname af

17 DEC 2023 15:12 | Pet Service Holding NV (NPRM)

Pet Service Holding NV (PSH) , heeft op 14 september j.l een overname aangekondigd van een onderneming die past in de strategie van de vennootschap. Deze overname is een bewijs van de voorgenomen groei van PSH en breidt hiermee haar aanbod in producten en diensten in de veterinaire sector verder uit. Door deze overname wordt €10 miljoen toegevoegd aan de omzet en invulling gegeven aan de strategie en aan de verticale integratie van PSH. Het boekenonderzoek is inmiddels afgerond en de overname is gedaan onder de opschortende voorwaarde van de aandeelhouders van PSH.

Wegens een zwaarwegend belang zal de naam van de betreffende vennootschap (Target BV) pas na goedkeuring openbaar worden gemaakt.

Over Target BV

Target BV omvat meerdere activiteiten die onder verschillende bedrijfsnamen worden geëxploiteerd.

Target BV is actief als groothandel en exploitant van een internationale webshop en levert zowel aan zakelijke klanten zoals dierenspeciaalzaken, webshops, apotheken en dierenartsenpraktijken en als webshop aan diereigenaren. Haar assortiment omvat dierbenodigdheden, diervoeding maar ook dierenartsbenodigdheden en diergeneesmiddelen. Daarnaast heeft zij ook een lijn met eigen producten, geschikt voor diverse diersoorten.

Als webshop, inmiddels ruim 10 jaar actief, exploiteert de organisatie een internationale online shop vergelijkbaar met die van Pet Service Holding NV waar diereigenaren veel producten kunnen krijgen voor hun dieren. Producten zoals dierbenodigdheden, dierenvoeding of , diergeneesmiddelen.

Met ruim 88 miljoen huishoudens in Europa die een huisdier hebben en een markt in dierproducten die nog steeds groeit , is de overname van Target BV een logische stap voor Pet Service Holding NV om verder te groeien.

De vergadering zal worden gehouden op 30 december 2023 11:00 in Hotel van der Valk Amsterdam Zuidas.

Meer binnen de rubriek Economie en geld