Het in Nederland en België gevestigde Advia neemt een meerderheidsbelang in RIB Incasso BV

27 FEB 2024 10:10 | Advia

Het in Nederland en België gevestigde Advia neemt een meerderheidsbelang in RIB Incasso BV

Advia is een toegankelijke juridische en financiële dienstverlener, die naast juridische diensten ook mondiale-incasso en debiteurenbeheer aanbiedt met vestigingen in Nederland en België. Door een meerderheidsbelang in RIB Incasso Rotterdam wordt niet alleen de strategische positie verder versterkt maar ook geografische positie met vestiging in Wuustwezel (België) Rotterdam, Amsterdam, Groningen en Zaanstad. Hierdoor versterkt Advia haar positie binnen het internationale creditmanagement segment ter voorbereiding op de verplichte vergunning.

De directie van Advia, gevoerd door Youri van Veldhoven, ziet met vertrouwen de nieuwe wetgeving in Nederland tegemoet en zegt daarover: “De wet in België bepaalt dat alle incassobureaus bij de FOD Economie moeten zijn ingeschreven alvorens zij een activiteit van minnelijke invordering mogen uitoefenen. En met het oog op de verplichte vergunning in Nederland verwacht ik verdere consolidatie binnen de incassobranche en sluit daarom verdere overnames ook niet uit”.

De nieuwe deelneming past binnen de buy&build strategie van Advia om zo de waarde verder te laten groeien door ondernemingen over te nemen die zich richten op creditmanagement en juridische diensten. Advia is actief in zowel Nederland als België en expert op het gebied van incasso voor grote en kleinere ondernemingen die mondiaal actief zijn. Advia heeft als doel een bijdrage te leveren aan het verhogen van de liquiditeit van haar cliënten.

Over R.I.B. Incasso

RIB incasso is een innovatief landelijk opererend incassobureau dat volwaardige ondersteuning biedt bij incasso-trajecten. RIB incasso stuurt aan op het minnelijke traject, waarbij op een menselijke manier en zonder tussenkomst van de rechter wordt geïncasseerd. RIB Incasso staat voor de kaders binnen de wet- en regelgeving, AVG en Wet incassokosten. Het bestuur en het huidige team van RIB Incasso blijven aan om de verdere groei te ondersteunen.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen