DSW Zorgverzekeraar verwelkomt Carolien van der Werf als Lid van de Raad van Bestuur

23 MEI 2024 14:47 | DSW Zorgverzekeraar

De Raad van Commissarissen is verheugd aan te kondigen dat Carolien van der Werf zal toetreden als Lid van de Raad van Bestuur van zowel DSW Zorgverzekeraar als Stad Holland Zorgverzekeraar. Met haar benoeming wordt de huidige Raad van Bestuur, bestaande uit Aad de Groot (voorzitter) en Joop le Conge, uitgebreid van twee naar drie leden. Carolien wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles ICT, Data & Analyse, functionele IT (FIT), Financiën, Actuariaat en Risicomanagement. 

Met een bedrijfskundige achtergrond en jarenlange werkervaring in financiële functies brengt Carolien van der Werf ook ervaring mee vanuit de IT-sector. Zij was lid van de directie van Centric Holding en verantwoordelijk voor de portefeuilles Finance, HR, Facilities, Legal en Risk Management, zowel in Nederland als in Europa. Voor haar komst naar DSW was Carolien Integration Manager & Finance Director bij Cegeka en was zij naast deze functie ook verantwoordelijk voor het internationale ESG-programma. Haar intrinsieke interesse in de zorg zorgt voor een goede match met haar nieuwe rol bij DSW.

De gezondheidszorg in Nederland staat voor een grote uitdaging. In Carolien vindt DSW een energieke en betrokken leider met een sterke financiële focus die gericht is op het neerzetten van een duurzame organisatie. “Carolien is een welkome aanvulling op ons bestuursteam”, zegt Aad de Groot. “Met haar uitgebreide ervaring en bewezen leiderschapskwaliteiten zijn we in staat onze organisatie verder te ontwikkelen. Zij is daadkrachtig en sterk gericht op samenwerken en optimaliseren. Die eigenschappen en competenties passen bij DSW. We feliciteren Carolien van harte met deze benoeming en kijken uit naar een succesvolle samenwerking”. 

Over haar indiensttreding bij DSW Zorgverzekeraar zegt Carolien van der Werf: “Ik werk graag in een organisatie die echt verschil kan maken. Ik identificeer mij met het principiële en eigenzinnige karakter van DSW. Het stellen van het belang van de gezondheidszorg boven het eigenbelang vind ik een mooie eigenschap en daar wil ik graag op mijn manier een bijdrage aan leveren”.

Carolien van der Werf treedt per 1 juni 2024 in dienst bij DSW Zorgverzekeraar.  

Meer binnen de rubriek Economie en geld