Europese landen zoeken al decennia naar een oplossing voor de eindberging van hun radioactief afval. Hoe pakken zij dit aan? En wat kan Nederland daarvan leren? Hierover organiseert het Rathenau Instituut op donderdag 12 oktober in Den Bosch een bijeenkomst met onderzoekers uit verschillende landen. Tijdens de bijeenkomst is ook de officiële presentatie van een studie naar het besluitvormingsproces in tien landen.
Onderzoekers Anne Bergmans (Antwerpen), Sophie Kuppler (Karlsruhe) en Markku Lehtonen (Barcelona) zullen tijdens de bijeenkomst vertellen hoe landen als België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland besluiten over het beheer van hun radioactief afval. Samen met Nederlandse deskundigen en het publiek gaan ze in gesprek over hoe Nederland de besluitvorming kan vormgeven. Wat landen van elkaar kunnen leren, staat ook centraal in de onderzoeksbundel die het Rathenau Instituut op 12 oktober officieel presenteert: The future of radioactive waste governance: lessons from Europe.
De bijeenkomst op 12 oktober vindt plaats van 9.30 tot 12.30 in de Willem Twee Fabriek in Den Bosch (Boschveldweg 473) en is toegankelijk voor pers en genodigden. Aanmelden is noodzakelijk. Journalisten kunnen dit doen via een mail aan: a.ottevanger@rathenau.nl
De bijeenkomst en de bundel zijn onderdeel van een serie activiteiten die het Rathenau Instituut onderneemt om de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat medio 2024 te kunnen adviseren over hoe Nederland de besluitvorming over de eindberging van radioactief afval kan vormgeven.
Dit is een origineel bericht van Rathenau Instituut
Ga naar alle berichten van deze organisatie.