'Overstap variabel naar vast energiecontract vereist naast snelheid ook nauwkeurigheid'

06 JUL 2023 15:31 | Vastelastenbond

Dit is een expertquote van Dirk-Jan Wolfert, CEO, Vastelastenbond.

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: ACM: bijna alle leveranciers bieden contracten onder prijsplafond (2) | ANP

Bijna alle leveranciers van gas en elektriciteit bieden nieuwe klanten contracten aan met prijzen onder het prijsplafond. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het onderzoek van ACM bevestigt de oproep van de Vastelastenbond dat dit hét moment is om over te stappen van een variabel naar een vast contract. Vaste jaarcontracten zijn enorm in trek en verkopen zelfs in recordtijd uit, waardoor er nieuwe, duurdere contracten verschijnen. Langer wachten met overstappen kost de consument nóg meer geld.

In een maand tijd stegen de tarieven van jaarcontracten flink. Op jaarbasis scheelt dat bijna 300 euro blijkt uit onderzoek van de Vastelastenbond. Overstappen van variabel naar vast is hoe dan ook aan te raden.

Bij de overstap is het wel belangrijk om niet alleen de laagste prijs mee te nemen. De ACM geeft aan dat er zes energiebedrijven zijn die onder een vergrootglas liggen. Consumenten doen er dus verstandig aan om hun huiswerk te doen en goed uit te zoeken welke parten financieel gezond zijn.

Meer binnen de rubriek Energie en brandstoffen