'Politiek eindelijk in actie voor waarschuwing bij reclame dynamisch energiecontract'

15 JUN 2023 14:54 | Vastelastenbond

Dit is een expertquote van Dirk-Jan Wolfert, CEO, Vastelastenbond.

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding:Bij dynamisch energiecontract kan prijs dagelijks schommelen: D66 wil bij reclame waarschuwing voor risico prijsstijging | ANP

Het is goed dat de politiek het belang van een waarschuwing voor dynamische contracten inziet en consumenten wil beschermen tegen de grillige energiemarkt. Zonder heldere informatie en goed vooronderzoek kan zo’n energiecontract minder goed geïnformeerde consumenten in de financiële afgrond storten. Het wordt hoog tijd voor actie en het is goed nieuws dat het pleidooi voor een waarschuwing is opgepikt door de politiek.

Een waarschuwing bij reclames voor dynamische contracten is een goede eerste stap om consumenten te beschermen. We zijn blij dat onze oproep voor meer transparantie wordt opgepikt door D66. Hopelijk zorgt dit ervoor dat alleen consumenten die de werking van de energiemarkt op hun duimpje kennen voor zo’n contract kiezen. De keuze voor een dynamisch contract moet namelijk bewust genomen worden, omdat er risico’s aan dit volatiele energiecontract kleven.

Dynamische contracten kunnen interessant zijn, mits de gebruiker goed geïnformeerd is en op de hoogte is van de werking van de energiemarkt en het contract.

Meer binnen de rubriek Energie en brandstoffen