H&S Logistic Services kiest BigMile voor betrouwbare CO2-inzichten

07 NOV 2022 09:32 | Bigmile

Logistiek dienstverlener H&S Logistic Services maakt bekend dat het voor BigMile, leverancier van software voor het calculeren en analyseren van transport-gerelateerde CO2-uitstoot, heeft gekozen. ‘Als 3-PL en 4-PL organisatie vormen wij de spin in het web. Doordat we over de keten heen kijken, kunnen we gericht advies geven voor mogelijke reductie van de carbon footprint’, zegt Bas Pilon die eindverantwoordelijk is voor H&S Logistic Services.

H&S Logistic Services is een jonge en snelgroeiende business unit binnen de H&S Group. Als 3-PL en 4-PL organisatie neemt H&S Logistic Services de regie over fysiek vloeibaar bulktransport over de weg, per trein of per (zee)schip. Ook biedt de logistiek dienstverlener diensten voor inkoop, planning, uitvoering, facturering en (data)analyse werkzaamheden om verbeteringen in de supply chain te realiseren.

‘Het doel van onze dienstverlening is om voor onze opdrachtgevers het logistieke proces te ontzorgen en te optimaliseren. Wij geven de klant bijvoorbeeld data over de kosten en levertijd, samen met andere managementinformatie. Daarnaast willen wij onze klanten duurzame en CO2-neutrale logistieke oplossingen aanbieden. We investeren daarom in nieuwe concepten en innovatieve diensten’, licht Bas Pilon toe. ‘In de samenwerking met BigMile komen deze dingen samen. We bieden naast inzicht in kosten en levertijd, nu dus ook inzichten over CO2-uitstoot.’

H&S Logistic Services gaat BigMile Carbon Analytics gebruiken voor betrouwbare CO2-calculaties. ‘Vanaf 2023 moeten veel van onze klanten rapporteren over hun milieu- en sociale impact en CO2-belasting gaan betalen. Dankzij BigMile zijn wij hierop voorbereid’, zegt Bas Pilon. ‘BigMile biedt daarnaast de mogelijkheid om diepere analyses te maken dankzij het interactieve dashboard. Zo kunnen we eenvoudig de meest vervuilende lanes zichtbaar maken. Met deze informatie willen we onze opdrachtgevers en vervoerders gaan benaderen om samen te zoeken naar mogelijke CO2-besparingen.’

GLEC-methode

Over de keuze voor BigMile zegt Pilon: ‘We werken voor diverse multinationals. Daarom vonden we het belangrijk om met een partij in zee te gaan die geaccrediteerd is conform de GLEC-methode. Dit is een wereldwijd erkende methodologie voor het meten van broeikasgasemissies van verschillende vervoerswijzen.’

Sven Poot, business development manager bij BigMile: ‘BigMile Carbon Analytics is vooral bedoeld voor betrouwbare inzichten in de transport-gerelateerde uitstoot op strategisch en tactisch niveau. Het is een SaaS-platform dat data uit de dagelijkse praktijk van verladers en logistiek dienstverleners verzamelt en combineert. Dankzij de grafische userinterface kunnen bedrijven hun footprint monitoren, weten waar ze kunnen verbeteren, zien wat werkt en weten hoe ze direct impact realiseren. Deze concrete en tastbare inzichten vormen veelal de basis voor verbeteringen waarmee de carbon footprint in de keten kan worden gereduceerd.’

Over H&S Logistic Services

H&S Logistic Services is het non-asset based onderdeel van de H&S Group, van waaruit alle aspecten van de supply chain worden georganiseerd. Onze logistieke experts voorzien onze klanten van de allerbeste oplossingen voor hun logistieke uitdagingen. Van geïntegreerde supply chain management-oplossingen tot het uitbesteden van financiële, operationele en analytische processen. Bij H&S Logistic Services komen processen, technologie en menselijke kennis samen om de hele supply chain in kaart te brengen en te beheersen.

Onze logistieke ingenieurs analyseren, optimaliseren en herontwerpen supply chains om de Total Cost of Ownership te verlagen. Hiervoor gebruiken we in-house ontwikkelde innovatieve IT-oplossingen waarmee we het hele proces van order tot cash efficiënt kunnen managen. Deze all-inclusive service omvat online aanbestedingen, leveranciersaudits, claimbeheer, planning en uitvoering, en financiële en operationele dynamische rapportages.

https://hs-group.eu/nl/diensten/logistic-services

Over BigMile

BigMile is een calculatie- en analyseplatform waarmee logistiek dienstverleners en verladers de multimodale transport-gerelateerde CO2-uitstoot van hun vervoer kunnen optimaliseren en erover kunnen rapporteren: per klant, per logistiek dienstverlener, per zending of per regio. Het SaaS-platform is zowel geschikt voor bedrijven met een regionaal of stedelijk dekkingsgebied als voor globaal opererende multinationals die van verschillende vervoersmodaliteiten gebruikmaken. Op dit moment zijn er al meer dan 200 gebruikers van BigMile, waaronder bedrijven als BSH, Ceva, DHL, Driscoll’s, DPD en Ricoh.

BigMile is in 2019 ontstaan vanuit Topsector Logistiek en Connekt en sinds de zomer 2020 een zelfstandig opererend internationaal bedrijf. BigMile is SFC Accredited Partner conform het GLEC Framework en ISAE 3000 gecertificeerd. Daarnaast is het strategisch partner van Lean & Green in diverse landen. Ook zijn er samenwerkingen met diverse brancheorganisaties, zoals Thuiswinkel.org en Evofenedex.

www.bigmile.eu

Meer binnen de rubriek Transport