BigMile is nu Smart Freight Centre (SFC) Accredited Partner

14 DEC 2021 13:20 | BigMile

BigMile maakt bekend dat het door Smart Freight Centre is geaccrediteerd om berekeningen van broeikasgasemissies voor vracht- en logistieke operaties te leveren die in overeenstemming zijn met de methodiek van het Global Logistics Emissions Council Framework for Logistics Emissions Methodologies. Het zogeheten GLEC Framework is een wereldwijd erkende methodologie voor het meten van broeikasgasemissies van verschillende vervoerswijzen.

Vandaag de dag is de transportsector verantwoordelijk voor ruwweg 22 procent van de totale energiegerelateerde emissies, die, afhankelijk van de bron, 14 tot 16 procent van de wereldwijde emissies uitmaken. Om transportemissies terug te dringen, moeten bedrijven deze in alle transportmodaliteiten meten, van vrachtwagenvervoer tot lucht- en waterwegen. 

Om bedrijven te helpen bij het in kaart brengen en visualiseren van de emissies die voortvloeien uit hun logistieke keten, biedt BigMile een softwareoplossing die is ontwikkeld om transportgerelateerde CO2-uitstoot te berekenen, toe te wijzen en te rapporteren. De methodologieën voor het meten van koolstofemissies variëren en BigMile ondersteunt verschillende. "We zijn trots dat we nu een SCF Accredited Partner zijn", zegt Glenn Taylor, Head of Technology bij BigMile. 

GLEC Framework

Het GLEC Framework is opgesteld door Smart Freight Centre en is een wereldwijd erkende methodologie voor geharmoniseerde berekening en rapportage van de logistieke footprint in de multimodale toeleveringsketen. Het kan worden geïmplementeerd door verladers, vervoerders en logistieke dienstverleners. 

"Verbetering van de standaardisatie is dringend noodzakelijk. Door een door de SFC geaccrediteerde partner te kiezen voor accounting en rapportage, kunnen bedrijven erop vertrouwen dat de GLEC Framework-methodologie correct wordt toegepast", aldus Moritz Tölke van Smart Freight Centre.  

"Wij willen bedrijven zo goed mogelijk helpen om hun transportgerelateerde koolstofuitstoot te verminderen. Als toonaangevend softwarebedrijf voelen wij ons verplicht om berekeningen eenvoudig, betrouwbaar en vergelijkbaar te maken. De formele accreditatie door Smart Freight Centre toont niet alleen aan dat onze berekeningsmethodologie is afgestemd op het GLEC Framework, maar het onderstreept ook dat we belang hechten aan de robuustheid en betrouwbaarheid van de berekeningsmethoden die we in onze oplossing aanbieden", aldus Taylor.

Over BigMile BigMile is een calculatie- en analyseplatform waarmee logistiek dienstverleners en verladers hun multimodale transportgerelateerde CO2-uitstoot kunnen optimaliseren en erover te rapporteren: per klant, per logistieke dienstverlener, per zending of per regio. Het SaaS-platform is geschikt voor bedrijven met een regionaal of stedelijk dekkingsgebied, maar ook voor wereldwijd opererende multinationals die gebruik maken van verschillende vervoersmodaliteiten. Er zijn momenteel meer dan 200 BigMile-gebruikers, waaronder bedrijven als BSH, Ceva, DHL, Driscoll's, DPD, PostNL en Ricoh. www.bigmile.eu Over Smart Freight Centre Smart Freight Centre (SFC) is een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor een efficiënte en emissieloze vrachtsector. Wij bestrijken alle vracht en alleen vracht. SFC werkt samen met de Global Logistics Emissions Council en andere belanghebbenden om transparantie en actie in de sector te stimuleren - en zo bij te dragen aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs en de Sustainable Development Goals. Onze rol bestaat erin bedrijven te begeleiden op hun weg naar een uitstootvrije logistiek, te pleiten voor ondersteunend beleid en ondersteunende programma's, en het bewustzijn te vergroten. www.smartfreightcentre.org

Meer binnen de rubriek Energie en brandstoffen